trouwen in toscane ervaringen bruidspaar

Leonie & Nick : “Mijn droombruiloft”

Mijn droombruiloft

Heb ik altijd gedacht om in Toscane te trouwen? Nee, dat had ik niet. Wat wij wel graag wilden was een leuke ontspannen bruiloft. We stonden voor de keuze: of een mega bruiloft in Nederland met iedereen erbij of een wat kleinere bruiloft in het buitenland met alleen onze naasten erbij. Wij kozen voor het laatste, en daar hebben wij nog steeds geen moment spijt van gehad.

We kwamen al snel uit bij Trouwen in Toscane. Want we wisten dat we graag in Toscane wilden trouwen. De website van Trouwen in Toscane sprak ons aan en het contact was snel gelegd. In augustus 2013 vlogen we naar Florence om locaties te bekijken en bij locatie nummer drie wisten we het zeker: dit zou hem worden! Een prachtig kasteel, dat geweldig was opgeknapt, niet te pretentieus, met een geweldig uitzicht en mooie geheime plekjes voor tijdens de huwelijksdag.

We verwenden onze 30 gasten op een verblijf van drie dagen. Op de dag van aankomst hadden we op alle deuren kaartjes gehangen zodat de mensen eerst het hele kasteel door moesten op zoek naar hun eigen kamer. Daarna was het relaxen bij het zwembad en hadden Roos en Sonja een heerlijke hamburger party bij het zwembad georganiseerd. Ook hadden ze leuke verlichting in het zwembad laten drijven die bijdroeg aan een gezellige sfeer.

Toen kwam de trouwdag zelf. We begonnen met een heerlijke lunch en om 2 uur was het voor mij tijd om de make up in te gaan en mijn haar te laten doen. Ik moest een beetje wennen aan Milos die de ene na de andere foto schoot, maar ze zijn prachtig geworden, en op een gegeven moment valt hij niet meer op! Op het moment dat ik ging zitten voor de spiegel dacht ik bij mezelf: “wat ga ik doen!!! Al dat gedoe, al dat geld, is het dit waard?” Ik geloof dat elke bruid dit wel heeft, maar ik bleef maar zitten en het over mij heen te laten komen.
Twee uur later was mijn haar prachtig gedaan, met een paar mooie verse bloemen van Sonja was het plaatje compleet! Voorzichtig ging de jurk aan en kon mijn zoontje van twee alleen maar uitbrengen “mama mooi!” Dat zat dus wel goed.

Iets voor vijven was het tijd om naar beneden te gaan om samen met mijn vader ons te begeven naar het kapelletje in de tuin waar de ceremonie zich zou gaan voltrekken. Toen ik beneden op de binnenplaats kwam stond de band net in te spelen en zongen speciaal voor mij een prachtig nummer. Nog steeds als ik het liedje op de radio hoor krijg ik kippenvel. Op dat moment gleed alle spanning van mij af, en kon ik alleen maar juichen. Dit ging te gek worden!

Eenmaal de poort door stonden onder de boom de vijf bruidskinderen, het was een geweldig plaatje! Bij de kapel aangekomen gleden we naar binnen. Het oude gebouw was prachtig versierd, met een loper, bloemblaadjes, kaarsen, kaarsen en nog eens kaarsen! Prachtige bloemstukjes en kant over de banken. Het was super mooi! Precies zoals ik het mij had voorgesteld, Trouwen in Toscane weet wel hoe het moet! Tijdens de ceremonie verraste mijn aanstaande mij met een serenade. Stiekem had hij al een half jaar gitaarlessen genomen zodat hij op onze bruiloft een liedje voor me kon zingen. ‘All of me’ van John Legend kwam onder zijn vingers vandaan. Deze dag kon nu al niet meer stuk!

Na de ceremonie was er taart onder de oude boom. De proost tafel was versierd met teksten en foto’s van ons en gaf het allemaal een persoonlijk tintje. Ook de tafel waar de taart op stond en de tafels en stoelen om de taart aan te nuttigen was leuk gedecoreerd. De taart zelf was heerlijk. Aangezien wij aan onze gasten hadden gevraagd om een tintje blauw aan te trekken was de taart ook voorzien van een blauwe laag en versierd met 3 blauwe bloemen. Deze hadden een speciale betekenis voor ons.

Na de proost en taart gingen we door naar de binnenplaats. Hier vond het aperitief plaats. Wederom verzorgd door de lekkerste cateraars in Toscane. Iedereen vond het heerlijk. Daarna gingen we door naar de Wijnkelder. Weer zo’n plekje in het kasteel wat niemand nog had gezien.

Vol verbazing liep iedereen naar beneden via het met tientallen verlichte kaarsen pad. Gelukkig kon er precies een lange tafel in voor onze gasten. De wijnkelder was ook wederom super mooi gedecoreerd. Met prachtige kaarsen, bloemen en persoonlijke lijstjes. Het eten was heerlijk. En toen was het aòweer tijd om te dansen!!! Ik slipte snel in mijn korte bruidsjurk en onder het genot van heerlijke cocktails hebben we ons tot de kleine uurtjes vermaakt.

De band was super en voldeed aan onze wensen. We deden onze openingsdans, waar iedereen ontzettend om moest lachen. Toen ik stond te dansen dacht ik terug aan mijn gedachten van die middag, of het dit allemaal waard was. En toen kon ik alleen maar glimlachen, het was het meer dan waard! En allemaal mede dankzij Roos, Sonja en Milos.

Trouwen in Toscane had voor ons een fotobooth geregeld en dat raad ik iedereen aan! Ook al is je budget klein dit moet je doen!!! Wij en onze gasten hebben ontzettend gelachen met de attributen en het gek doen voor de camera. We gaan de foto’s allemaal ingelijst naar onze gasten sturen, als bedankje.

Het is een heel verhaal geworden en lang niet de helft van wat trouwen in Toscane voor ons heeft geregeld heb ik vermeld. We hebben elkaar wel honderden mailtjes gestuurd over tafels, stoelen, banken, verlichting, apertuur, catering, bushuur, etc. Meiden super bedankt!

Leoni & Nick – 06/07/2014

You may also like

Leave a comment